Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A ház

2012.08.10

Apukám előkerült. Igazából nem is veszett el, csak a házban, ahova múlt hét pénteken beköltözött, eddig nem volt net. Más nyelven: Net nyet! (orosz-eszperente hibrid)

Egy perth-i, illetve carratha-i, illetve duna#&˘~˛ˇß-i úr, akinek a nevét adatvédelmi okokból nem mondhatjuk ki (de úgyis tudja mindenki, hogy a neve a sakkal kapcsolatos) javasolta Apukámnak a Távolsági PostaGalamb (TPG) szolgáltatót, mint occó-jó lehetőséget. És lám, működik, mert ma életjeleket mutatott az Apukámra szerelt szívmonitor, aminek harmatgyenge, de folyamatos jelzése mint szikrázó tüzijáték töltötte be borongós nyári napunk felhőtlen egét.

Apukám elmondta, hogy izgult a net miatt, mint kölyökkutya a szopornyicaoltáson, mert nem talált a házban olyan telefoncsatlakozót, amit a világ fejletteb részein már mintegy 20 éve használnak. Vannak ugyan mindenféle dugaljak a házban, de ezek inkáb az elmúlt évezred távközléstechnikai fejlődését hivatottak szemléltetni, mintsem hogy kaput nyissanak a 21. század cyberteréből érkező milliárdgigabájtnyi adat számára. "Végül ismét Carrathából jött a segítség szimultán woolworth áruházi bevásárlás formájában" - mondta el hírügynökségünknek Sótlan Perec Lajos, galambkovács, de ez már annyira bizalmas és titkos információ, hogy Apukám is csak álnéven merte felrakni a világhálóra.

Apukám végül beszerezte azt a hitech kapcsolatátviteli eszközt, ami hidat vert az ausztrál gyarmati idők és az információs szupersztráda közé és már csak arra kellett várnia, hogy valahol egy rejtélyes központban nekifeszüljenek egy dohos acélszekrényből kiálló rozsdás fémkarnak, emberfeletti erővel átfordítva azt "on air" állásba, és máris fut a net, mint törpecickány a bozóttűzben.

Fel is pakolt Apukám iziben néhány képet a házról.

Go to Képgaléria...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Házhoz

(Nóra, 2012.08.10 18:32)

Szia! Klassz a ház, bár a virágok gyanúsak. A piros répás álnéven is van a kertben. Gratula! És a nethez is.
Üdv: Nóra

Re: Házhoz

(Neduddki, 2012.08.27 14:00)

Köszi! Igyexem:)

Botanika King

(Vasi, 2012.08.25 15:17)

Kedves Távolraszakadt Barátom!

Még csak most mentél el és hiányodat már most képtelen feldolgozni a botanikus generációk sora. Pl Az ágy közös és a párne nem neveztű növényeket még a legütősebb Star Wars trilógia paródia sem tartalmazza és íme Te már az életciklusát tanulmányozod. Megjegyzem én, mint kezdő botanikaszakkör vezető már találkoztam a kukabokor nevű növénnyel, csak nem a közönséges fajtával, hanem a mezeivel. Ezt arról lehet jól felismerni - most kérek elnézést, hogy kioktatónak tűnik az elemzés, de ez nem Neked, a Mesternek, hanem a többi egyszerű kukabúvárnak szól- hogy az udvari vízóraakna nevű növényre telepedve, de kereken hosszúkás formában, egyedül áll. Egyébként valószínűsítem, hogy évelő lehet, mert tavalyis folyton ezt csinálta.
Ami még eszembe jutott, hogy esetleg megadhatnád a lakberendeződ elérhetőségét, mert divathullámnak megfelelő tendenciát vélek felfedezni, legalábbis az eddig megismert au lakások belső kivitelét illetően. Fontos lenne tudnom azt is, hogy a fürdőben a zuhanyrózsa az a szar fix kivitelű, vagy esetleg normál csöves, mert ezt nem láttam rendesen.
Mindazonáltal nagyon örülök, hogy végre beért a NET hálója ebbe a botanikus gyöngyszembe is. Te sem gondoltad, hogy ezen csodás növényeket bárki is letiporhatja csak azért, hogy egyből NETtel legyen felszerelt a kecó.
Örömmel olvastam soraid és láttam a kiskertedet és örömmel láttam, hogy a szomszédnak sincs még az a tökipikula nevű, vagy mi a neve, növénye, tehát egyáltalán nem vagy lemaradva.
Mivel közlekedel? van autód, vagy bicajod? Hogy megy a suli? Hát a munka?
Itt értekezzünk vagy emilen?

Üdv

V (csak a titoktartás miatt)

Tisztelt Botanika King!

(Neduddki, 2012.08.27 13:59)

Elismerő szavai könnyeket csaltak szemembe, ezért csukott szemmel iszom a málnaszőrt!
Kérdései is mind egy szálig nemes jellemre vallanak, ezért igyekszem őkat sorban megválaszolni:
40%busz, 10%metró,10%villamos,40%gyalog;nincs, elvileg nincs, gyakorlatilag egy van még egy pár napig; jól; az még sehogy; legjobb lenne skypon, ha az nem megy, gmail.