Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhők az égen

2012.07.27

Apukám ma nagyon okosakat válaszolt az iskolában, és utána olyan ügyesen helytállt az ausztrál bankrendszer egyszerű bankfióknak álcázott kinzó-és vallatóközpontjában, hogy úgy döntött, megérdemel egy ebédet. Mentális idegrendszerét, izlelőbimbóit, de legfőképp gyomrát felkészítve az elmúlt napokban egyszer-egyszer már megtapasztalt hatalmas adagokra, bátran betért hát egy Nandoo nevű étterembe, ahonnan fél óra múlva a meglepően szolíd adag miatt kissé csalódottan, ám határozottan könnyebb zsebbel csámpázott ki. Ezt követően haragosan tátongó gyomorszájjal kínok-kínját állta ki az Ackland Street egymás mellett álló cukrászdáinak tömött kirakatai mellett elhaladva. József Attila érzései a libacomb irányában úgy tűnhettek a csokoládébarna ezernyi árnyalatában pompázó sütemények Apukámra kifejtett mágikus vonzásához képest, mintha egy 80-as évekbeli hétzenés karóra kvarckristályát akarnánk összehasonlítani a szahara mérhetetlen homoktengerével.

Apukám kemény csávó, de a legkeményebb bambusz is megtörik, ha oldalbazsuppantja egy brutálisan nagy pandamedve, csak úgy, legényesen. Így tört meg Apám is, egy egzotikusan kinézetű csokoládérolád mázsás súlya alatt, mely a kivéreztetett, kifacsart emberre az utolsó kirakatból vetette ki csábító hálóját (ez kissé képzavaros, de nem baj).

Szóval az öreg benyomta a sütit bajusz alá, oszt kiment a tengerpartra felhőket fényképezni. Mert olyan felhők, mint itt Melbourne-ben, nincsenek sehol másutt a világon, csak ott, ahol kialakulásukhoz megfelelőek a légköri viszonyok és kedvező a széljárás.

Apukám otthon jó sokáig masszírozta a képeket egy erre alkalmas programmal (a nevét nem írhatom le, mert az már reklámnak minősülne ilyen olvasottság mellett), hogy véletlenül se hasonlítsanak a valóságra.

 

 

Ui: milyen hülyeség ez: csokoládérolád, amint hálót vet ki a kirakat üvegén keresztül? Hát hogy megy át az a háló az üvegen?!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:D

(Andor, 2012.07.31 14:32)

Zsír állat küldjé nékem is piskótát, itt még így hívják nem?

A csokoládérolád hálója

(A., 2012.07.28 10:31)

Valahogy mégiscsak átment, ha Téged így behálózott. Egészségedre!